lauantai 1. maaliskuuta 2008

Maaliskuu

Kanerva eroaa

31.03.2008 - 09:24 | hakki | Politiikka, Farssi, Poliittiset puolueet

Mitä pidemmälle aika kuluu, sitä mielenkiintoisemmaksi käy tilanne politiikan huipulla. Kanervan eroa kun voi jo pitää tapahtuneena tosiasiana. Mutta mitä ajan kuluminen ja ”kavereiden” kannanotot kertovat puolueapparaatissamme vallalla olevasta moraalista? Kukaan johtavista poliitikoista, niistä joiden sanomisella on päätöksiä tehtäessä muuta kuin napinpainajan asema, ei ole ottanut selkeästi kielteistä kantaa Kanervan toilailuihin. Sitä pidettäneen hänen ”henkilökohtaisena ongelmanaan.”

Mutta selvästi kansalaisten luottamus Kanervan harkintakykyyn on mennyt. Se luottamus on mennyt Kanervan osalta jo useaan kertaan, joten ei voida väittää, että luottamus voidaan Suomessa menettää vain kerran. Kuinka kauan kestää siihen, että luottamus lopullisesti menee myös Vanhaseen, Haloseen, Heinäluomaan, Cronbergiin ja Kataiseen? Heidän edustamiinsa puolueisiin? Poliittiseen järjestelmäämme? Sen näyttävät aikaa ja päätöksenteon nopeus.

Ja milloin on liian myöhäistä?

Pysyvä linkki | 17 kommenttia »
Share

Sponsorirahaa eduskuntaan


Mikä erottaa Paavo Nurmen Kaisa Variksesta?

Eduskunnan hallinnon ongelmiin tartutaan tarmolla, lupailee presidenttiehdokas Sauli Niinistö. Tarkoituksena lienee kehittää hallinto sellaiseksi, että pääsihteeri Seppo Tiitinenkin tunnistaisi siinä edes joitakin työpaikkansa piirteistä? Niinistö perää tuloksellisuutta, tehokkuutta ja hyvää hallintoa.

Ja olisihan se tärkeää, että valtakunnan ykkösorganisaatiossa, jonka voisi lisäksi toivoa toimivan ylevänä esikuvana muulle yhteiskunnalliselle hallinnolle, noudatettaisi edes alkeellisimpia hyvän hallinnon periaatteita? Ja kun eduskuntaan kuuluvat jopa Valtiontalouden tarkastusvirasto ja Eduskunnan oikeusasiamies. Toisaalta, kun organisaation miehityksen lähtökohtana on pitkälti puoluepoliittinen sopivuus, voi onnistumista jo etukäteen eppäillä. Mutta toivoa aina soppii?

Kyse on siis esimerkistä ja isoista rahoista. Valtion budjetin kokonaisuudessa kyse on kuitenkin mittatappioista. Ja vähättelemättä varsinkaan esimerkin merkitystä, olisi tulosajattelun ulottaminen istuntosalin puolelle monin verroin tärkeämpää. Ja siitähän tässä tulosvastuun laajennuksessa ei sentään ole kyse. Eihän?

Ehkä meidän täytyy ensin odottaa jonkinlaista poliittista dopingskandaalia, surullisenkuuluisten Lahden MM-kisojen tapaan, ennenkuin salin puolta saataisi putsattua? Kuitenkin se mitä demokratian uskottavuuden palauttamiseksi tarvitaan, olisi poliittisten puolueitten saaminen tulosvastuuseen. Nythän kansanedustuslaitoksen päätösvalta on pitkälti puolueapparaatilla, mutta vastuu vain yksittäisillä kansanedustajilla. Ja heidän päätösvaltaansa rajoittavat sekä poliittiset puolueet että puolueitten eduskuntaryhmät. Valta ja vastuu eivät kohtaa. Hyvää hallintoa?

Taitaa vaan olla niin, että ainoa tapa saada kansanedustajat hoitamaan kansakunnan yhteisiä asioita parhaan osaamisensa ja kykynsä mukaan olisi aikaansaada sama kehitys, jonka odotetaan puhdistavan Suomen huippu-urheilun - urheilijat, valmentajat ja liitot - dopingin käytöstä. Yksityinen sponsoriraha. Yksityisen rahoituksen merkityksen myötä kun dopingin käytönkin odotetaan poistuvan. Sponsorit lopettavat kuulemma rahoittamasta urheilijaa, lajia tai liittoa jos dopingia käytetään. (No jaa, ainakin kun sen käytöstä jäädään kiinni.)

Saman uskoisin tapahtuvan, jos yksityisen rahoituksen osuus saataisi politiikan rahoituksessa merkittävästi kasvamaan. Tai oikeammin, jos puolueiden nykyisen isännättömän vero-rahoituksen tilalle, tai sen lisäksi, saataisi kehitettyä yksityinen poliittinen “sponsorirahoitus”. Sellainen, imago- ja tulosohjattu. Sellainen jonka isäntä voi, esimerkiksi juuri todetun dopingin tapauksessa, myös vetää pois.

Lupasin ystävälleni ottaa mukaan myös loppuhuipennuksen. En ole aivan varma muistanko jutun ihan oikein, mutta jotain seuraavanlaista se oli:

Paavo Nurmi juoksi Suomen maailmankartalle, Kaisa Varis veti sen vessasta alas.

Ai niin, mutta senhän EU-tarkastajatkin taisivat puoluerahoituksen osalta jo todetakin?

PS

Ehkä vielä joskus löytyy edustajille tärkeämpääkin tekemistä kuin debatoida jäälläkulkijoiden naskalipakon rikkomisen sanktioinnista? EU:n kurkkudirektiivikin oli asiaa naskaleihin verrattuna.

PPS

Onnea vaan 100 - vuotiaalle Hiihtoliitolle ja 90 - vuotiaalle Suomelle. Perässä tullaan.

Pysyvä linkki | 7 kommenttia »
Share

Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenille


Minua kiinnostaa kantanne Munkkiniemen työpajan jatkuvuuteen. Noin tunti sitten lähetin asiasta sähköpostin kaikkien valtuustoryhmien sihteereille. Asian johdosta kirjoitin edellisen blogini, joka löytyy TÄSTÄ.

Kunnallisvaalit ovat kuulemma tulossa. Sen vuoksi “kolleegani” Miia kehoitti lähettämään juttuni teille. Valitettavasti meikäläinen tumpelo ei helposti löytänyt kaupungin nettisivuilta sähköpostiosoitteitanne listoitetussa muodossa. Ja valtuustoryhmien sihteereille lähettämistäni on jo nyt kaksi palautunut, koska vastaanottajaa ei löydy. Oletteko piilossa?

Koska te olette minua varten - ei päinvastoin - annan vielä tämän mahdollisuuden. -)

Kokemuksesta (vai iästäkö) johtuen suhtaudun vähän kyynisesti haluunne osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun yksittäisestä asiasta. Varsinkin jos se edellyttää kannanottoa konkreettisessa asiassa siten, että kommenttiinne myös myöhemmin voidaan palata. Ja siihen tullaan palaamaan.

Edellisen kerran “kyselin”, tosin aika epäsuorasti, vastuullisten poliitikkojen tai poliittisten puolueitten kantaa Tampereen kaupungin päätöksiin liittyvässä Olkahisen koulun asiassa. Useammassakin samaan asiaan liittyvässä kirjoituksessa. Aihepiiri oli oikeastaan sama kuin nyt, kunnan tasolla merkityksetön. Kukaan heistä ei muistaakseni kommentoinut. Tehdään tästä siksi samalla myös Helsinki - Tampere maaottelu.

Samalla tulee testattua lukevatko kaupunginvaltuutetut yleensäkään Kauppalehteä. Ja onko noin puoli vuotta ennen vaaleja ns. kansalaisjournalismilla mitään vaikutusta.

PS.

Itselläni ei ole ensimmäistäkään lehmää ojassa, edes tässä asiassa

Pysyvä linkki | 3 kommenttia »
Share

Arkipäivän politiikkaa


Täällä Munkkiniemessä toimii Helsingin kaupungin ylläpitämänä Työpaja. On sijainnut vanhan palokuntatalon alakerrassa jo 15 vuotta. Vuosittain toiminnasta aiheutunee vajaan 100.000 euron kustannukset kaupungille. Ainakin joku osa siitä laskennallista vuokraa. Vuosittain 15 – 20 työtöntä nuorta pyritään ohjaamaan ”virka-ajan” puitteissa takaisin työelämään. Aika ymmärrettävästi valtaosa työvoimatoimiston osoittamista on poikia tai nuoria miehiä. Tuloksia on luonnollisesti vaikea mitata, kappaleet ja elämänhallinta kun eivät helposti konsulttikalvojen samoihin mittareihin istu.

Itse työ on autojen, moottorien ja moottoripyörien huoltoja, korjauksia, pesuja, puhdistuksia. Lisäksi, ilmeisesti koska vanha palokunnantalon yläkerta toimii nuorisotilana, mahdollistuu kaikkien nuorten aktivoiminen virka-ajan ulkopuolella autojen ja moottorien kanssa näpräämisellä. ”Pysyvätpä nuoret ainakin pois kadulta häiriköimästä” - logiikalla.

Nyt Helsingin kaupunki, sen ao. lautakunta, on tekemässä päätöstä toiminnan, viimeisen tämänkaltaisen työpajan toiminnan lopettamisesta. Ei ainakaan kuulemma istu nykyiseen lautakunnan toiminta-ajatukseen.

Samaan aikaan ollaan huolissaan kymmenien tuhansien nuorten syrjäytymisuhasta tässä maassa. Voiko tässä olla mitään järkeä? Nimenomaan nuoret miehet ovat tunnetusti suurin syrjäytymisen riskiryhmä. Kaikista ei ole lukijoiksi, joten koulutuksesta ei ainakaan suoraan kannata etsiä apuja. Onneksi. Suuri osa pojista ja nuorista miehista haluaa tehdä itse asioita. Onneksi. Miksi siis ottaa heiltä pois tämä viimeinen mahdollisuus? Tekemällä voi oppia. Ainakin voi kiinnostua jostain rakentavasta, uuden elämän alusta? Muustakin kuin toistensa kanssa nahistelusta, viinan kanssa läträämisestä, huumeisiin vajoamisesta, rikoksiin ryhtymisestä…

Samalla saataisi käyttöön niitä omia ihmisresursseja, joista edellisessä blogissani puhuin. Ettei tarvitsisi kehitysmailta viedä kaikkia heidän kipeästi tarvitsemiaan, motivoituneita osaajiaan.

Tiedän, että täällä Munkassa asuu koko joukko entisiä ja nykyisiä poliitikkoja kaikilta julkisen elämän tasoilta. Aika monesta puolueesta. Miehiä ja naisia. Ensimmäisinä tulivat mieleeni: Sari Sarkomaa, Pekka Haavisto, Heikki Lampela, Irmeli Wallden-Paulig joilla kaikilla taitaa olla myös jonkinlainen aktiivinen rooli Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Teillä on nyt näytön paikka. Maailman muuttaminen on omista pienistä askelista kiinni.

Estäkää Mukkiniemen Työpajan lopettaminen.

Pysyvä linkki | 15 kommenttia »
Share

Väestöpolitiikan perälauta auki

20.03.2008 - 12:32 | hakki |Hyvinvointi, Työelämä, Osaaminen

Naapurin nettilehti lähetti uutiskirjeen. Keskeisimpänä uutisena EK:n valitus maamme aktiivisen maahanmuuttopolitiikan puutteesta. Ja ihan totta, kilpailemme muiden iltaruskon maiden kanssa kehitysmaiden työvoimasta. Suomen hidastellessa muut maat vievät kuulemma parhaat osaajat.

Ajatus siitä, että tässä tasa-arvon luvatussa maassa kannustettaisi kiihdyttämään maailman väestönkasvua, ei liene elinkeinoelämän tehokkuusvaatimuksia riittävästi suosiva?

EK:n kannattaisi ehkä kantaa huolta myös siitä, että suomalaisten osaajien kielitaidon kohennuttua ja netin avaaman maailman myötä ei ole mitenkään varmaa, että kouluttamamme suomalaiset nuoret jäisivät tähän pienipalkkaisten, yliverotettujen, kalliiseen maahan leipäänsä tienaamaan. Ja edellemainituista syistä ei kansallinen kilpailukykymme kansainvälisillä rekrymarkkinoilla kovinkaan kaksinen ole.

Aivan toinen kysymys on sitten rekrytoinnin moraali. Jos Suomi, toki viimeisimpiin kuuluvana lähtee suorittamaan aktiivista osaavien maahanmuuttoa kehitysmaista, esimerkiksi Filippiineiltä, Indonesiasta, Tsadista, Keniasta, Sudanista, Pohjois-Koreasta, Nicaraguasta jne. jne. Emmekö samalla syö juuri siitä kuormasta johon kaadamme kehitysapurahojamme? Sitä 0,7 % BKT:sta, joka kai vain kerran on toteutunut?

Vai olisiko ehkä niin, että siihen 0,7 %:iin pitäisi laskea mukaan jokainen kehitysmaista kuluttamasta ja kehittämästä poistettu osaaja? Vai pitäisikö ne laskea erilliseen tilastoon siten, että ne tulisivat sen 0,7 päälle?

Että tällaisia mietteitä piinaviikon kiirastorstaina.

Toivota kaikille, niin blogaajille kuin lukijoille kaikesta huolimatta

HAUSKAA PÄÄSIÄISTÄ
Pysyvä linkki | 1 kommentti »
Share

Prioriteeteistä

17.03.2008 - 16:28 | hakki |Politiikka, Talous

Pörssin pahus näyttää rojahtavan. Mutta vielä on toivoa. George W. Bush saapuu kohta ratsastaen valkoisella oriillaan ja pelastaa maailman! Jos uskot tähän, uskonet myös siihen, että sub-primeistä alkunsa saanut kansainvälisen talouden alamäki ja luottamuspula ohittaa ja kiertää Suomen. Ei meillä, ei.

Mutta eipä minun tästä pitänyt kirjoittaa. Satuin vain vilkaisemaan KL-blogien (Suomen johtava kaupan, elinkeinoelämän ja talouden paperinen päivälehti. Samalla ainoa.) viiden eniten kommentoidun listan otsikot:

Voihan itku Ike!


Dopingkäry - jälleen


Mikä on 56-vuotiaan miehen markkina-arvo?


Mitä tekee Jyrki Katainen? (Uusittu)


Katso: ihminen


What us worry.

:-)

PS

Itse asiasta. Auttaisiko taalan devalvointi? Vai euron?

Pysyvä linkki | 4 kommenttia »
Share

Muistatko Profumo affair´in?

15.03.2008 - 09:48 | hakki |Työelämä, Politiikka

“Ulkoministeri (Kanerva) ei pelaa omalla arvovallaan.”

“Kanerva kiistää turvallisuusuhan (brittiarvio).” “Vanhasen mukaan olennaista on, onko ulkoministeriin luottamus, ja Vanhasen mukaan on.”

“Hallituksen irstailu huomattiin Sveitsissäkin.”

“Kuka meistä heittää ensimmäisen kiven. Kaikilla meistä on tekstiviestinsä.”

“Hänen käyttäytymisensä vaikuttaa addiktiiviselta.”

“Jos Tarja Cronberg näpyttelisi 64, näpyttelisi kekkuloivia tekstareita parikymppiselle pojalle”…”hän olisi päästään pipi tapaus, ja pitäisi kansakunnan edun nimissä siirtää nopeasti syrjään.”

“Jasmin Mäntylä, Marika Fingerroos, Anne-Mari Berg ja Johanna Tukiainen tekstailivat Ilkka Kanervan kanssa 2000-luvulla.”

“Onhan Luojan lykky, että ulkoministeri on ihan tavallinen nuoria naisia vikittelevä elähdys eikä mikään iljettävä hinttari.”

Tässä osa lauantain 15. maaliskuuta 2008 saaliista Hesarista.

Kysymys: Miksi jauhaa vanhaa asiaa? Mieshän pyysi anteeksi. Sitä paitsi Vanhanen ja kokoomus luottavat.
Vastaus: Koska minä en luota kumpaankaan.
Muutama kysymys:

Onko kukaan puolueeton asiantuntija todella arvioinut Kanervaa ja Vanhasta kansallisena turvallisuusriskinä?

Lähettääkö Ike tekstareita myös Condolezalle? Se ainakin saattaisi olla virkatehtävä.

Missä luuraavat sukupuolten tasa-arvon turvin niin usein esillä olevat naiskansanedustajat nyt? Entä muut kokiksien naisetkansanedustajat. Naiskansanedustajat yleensä?

Onko arvojohtajamme jo ottanut kantaa?

PS.

Wikistä löytyy tarkemmat tiedot John Profumosta.

Pysyvä linkki | 11 kommenttia »
Share

Puolueilla lemmenpesä

14.03.2008 - 11:20 | hakki | Työelämä


Kanerva pyytää anteeksi. Jippii. Kuinkakohan monta kertaa hän on anteeksi saanut pyytää? Uudessa Suomessa olevan kirjoituksen perusteella aika usein. Ikävintä asiassa on, että uskon mielummin kirjoitusta kuin Kanervan anteeksipyyntöä. Ihme sekin, että Ike ei suin surminkaan muista mitään näitten viestien sisällöstä. Uskokoon ken haluaa.
Jos asiaa katsoo tekstiviestien ja muun ehdottelun kulloisenkin kohteen kannalta, ehdottelu saattaa helposti muuttua häiritseväksi. Jopa 200 kertaa häiritseväksi. Kun Kanervalla on ministeriasema ja hän tekee töitä Suomen Tasavallan ulkoministeriössä ja hallituksessa, ei kaukana ole syytös työpaikkakiusaamisesta. Ei siis Kanervan vaan niitten naisten, jotka kulloinkin ovat saaneet Iken syttymään.

Mutta ei tämä asia tästä kuitenkaan mihinkään muutu. Jos muistaa kuinka kauan Kataisen “suuttuminen” kesti ja kuin iloisesti herrat Vanhanen ja Kanerva asiaa tiedotustilaisuudessaan ensi alkuun käsittelivät on kunkin meistä ymmärrettävä, että “herroilla on herrojen huvit”. Normaalin kansalaisen arvomaailma ei sitä saata tavoittaa. Ja Kanerva ei eroa, koska silloin myös pääministerin pitäisi moista harkita.
Ja jos vielä vaivautuu muistamaan eduskunnassa kohistusta selvityksestä, joka väitti talon olevan sukupuolisen häirinnän tyyssija, ei voi kuin ihmetellä poliitikkojemme toilailuja.

Varsinaista “bordellia” meidän rahoillamme pyöritetään.

Pysyvä linkki | 3 kommenttia »
Share

Ennakoi tai ennusta


Mitä Suomessa tapahtuukaan kun taalan ja euron vaihtosuhde taas on 1 : 1?

Mitä Suomessa tapahtuukaan jos puutullit tulevat voimaan suunnitellulla tavalla?

Mitä Suomessa tapahtuukaan jos Saksa ei saakaan suoraa merikaasuputkea Venäjältä?

Mitä Suomessa tapahtuukaan kun Vanhanen ja Kanerva istuvat vaalikauden loppuun?

Pysyvä linkki | 1 kommentti »
Share

Ministerinvastuu



  1. Lounasseteli, Liikuntaseteli, Kulttuuriseteli
  2. Autoetu, Puhelinetu, Joukkoliikenne-etu.
  3. Naskalit, Handsfree, Parveketupakointi.
  4. Sukunimi, Parisuhde, Adoptio-oikeus.

Kuka tuntee tarpeensa parhaiten: kansalainen vai poliitikko?

  1. Eikö palkka voitaisi maksaa rahana?
  2. Keneltä poliitikot pyrkivät kansalaisia suojaamaan?
  3. Miksi kansalaisen arvostelukykyä aliarvioidaan?
  4. Halutaanko meistä ohjelmoituja robotteja?

Pysyvä linkki | 8 kommenttia »
Share

Dopingkäry - jälleen

11.03.2008 - 09:02 | hakki |Politiikka, Kasvatus, Farssi

Olisi sitä kuvitellut, että Kaisa Varis ei toista kertaa samaan sotkuun sekaannu? Mutta elinikäinen kilpailukielto siitä tuli.

Olisi sitä kuvitellut, että Ilkka Kanerva ei toista kertaa samaan sotkuun tekstiviesteillään sekaannu. Mutta jos yhtään meidän puolueaateliamme tuntee, tästä ei seuraa mitään.

Se, että aikuinen mies - ainakin kalenterivuosiltaan 60 + - lähettelee parikymppiselle tanssiattarelle tekstiviestejä tärpin “toivossa”, on huvittavaa tai joidenkin mielestä ehkä säälittävää. Se, että äijä jälleen ensin kieltää ja jää sitten kiinni valhetelusta on ulkoministerille ja millekkä ministerille tahansa anteeksiantamatonta. Toistamiseen toteutettuna se poistaa hänen uskottavuutensa hoitaa tehtäväänsä.
Missä tahansa länsimaisessa demokratiassa, henkilöllä itsellään olisi sen verran arvostelukykyä, että toteaa itsensä sopimattomaksi toimimaan ministerinä. Mutta tuskinpa Suomessa. Meillehän tuntuu kelpaavan mikä käytös tahansa. Nopeasti mieleen tulevat Juhantalo (oma etu), Väyrynen (lentoemännän taputtelut), Vanhanen (Susanin ensitapaaminen), Katainen (pöytäkirjasotku) ja Kanerva (tekstiviestit).

Siis neljä nykyistä ministeriä. Kaksi puolueensa puheenjohtajaa. Neljä äijää ja yksi nulikka. Ehkä tämäkin on ajan kuva?

Pysyvä linkki | 44 kommenttia »
Share

Hölmöläisten hommaa?


“Suomen vientiteollisuutta tuhotaan kvartaalijohtamisella” otsikoi Hesari sivuilla HKKKn yrittäjyyden professori Arto Lahden mielipidekirjoituksen tänään 3.3.2008. Asiasta Arto Lahti kirjoittaakin. Johtamisen painottuminen lyhyen aikavälin tuloksenteon pakkoon johtaa useimmiten pidemmän aikavälin tuloksellisuuden unohtumiseen. Lisäksi käy usein niinkin, että turvattaessa lyhyen tähtäyksen tulosta pidemmän aikavälin tuloksellisuuden edellytykset helposti tuhoutuvat.

Pelurit hakevat lyhyen tähtäykesn voittoja, lisäarvoa luovat pidemmän aikavälin sijoittajat. Kun lisäksi huomioidaan johdon kannustinjärjestelmän vaikutukset ja osakkeenomistajien kasvanut osinkovaade, jotka siirtävät rahaa pois yrityksen kehittämisestä, alkaa yritys kohta ollakin ihan “lean and mean”.

Mielenkiintoisin osa koski Arton visiota toiminnan tulevista seurauksista Itä- ja Pohjois-Suomen kannalta. Ensin tuhotaan alueen teollisuus, sitten tuhotaan kasvukeskusten teollisuus imemällä siellä syntyvän toimeliaisuuden tuotot entistäkin suuremmassa määrin tulonsiirtoina Itä- ja Pohjois-Suomeen. Niinhän siinä tulee käymään. Ei sivistysvaltio, anteeksi piti sanomani hyvinvointivaltio, voi jättää alueellaan asuvia kansalaisiaan heitteille. Tai ehkä nykyään voi? Itseään ruokkiva kurjistumisen kierre, henkisten ja taloudellisten arvojen deflaatiokierre, on joka tapauksessa valmis.

Muutama lisänäkökohta ansiokkaaseen kirjoitukseen. Mikä vaikutus on edellä mainituilla kannustinjärjestelmien ja osinkovoittojen rahamäärillä kansallisen talouden aktiviteettiimme? Entä kun siihen liitetään yritysmyynneistä kotimaassa tuloutetut voitot? Entä ulkomaille siirtyneen omistuksen vaikutukset päätöksentekoon ns. vaikeina aikoina? Ainakin minulle on nimittäin muodostunut käsitys, että investoinnit kotimaan tuottavaan toimintaan, kulutusta lukuunottamatta, ovat pienet verrattuna em. toimin vapautuneisiin varoihin . Ehkä joku lukija osaa valaista missä määrin olen väärässä?

Vielä edellistäkin suurempi riski sisältyy päätöksenteon siirtymiseen tässä mittakaavassa maan rajojen ulkopuolelle ja erityisesti ei-suomalaisiin käsiin. Hyvinä aikoina ei ongelmia luonnollisesti ole. Mutta huonoina aikoina meillä tekevät ne, jotka saavat, sen mitä ulkopuoliset käskevät. Tai sitten hekään eivät tee, eivät siis saa tehdä. Sitten “loppusiivouksenkin” tekijät tuodaan muualta.

Eihän tilanne luonnollisestikaan ole näin musta. Riippuvaisuus ylikansallisesta päätöksenteosta lisää myös vakautta, avaa uusia mahdollisuuksia kehittymiselle ja on omiaan luomaan uusia varallisuusarvoja. Ja varmasti uudet omistajat ovat yhtä huolissaan sijoituksiensa tuotoista kuin entisetkin. Ainakin lyhyellä aikavälillä?

Mutta varmaan joku viisas ennen Artoa on tämän jo ratkaissut?

Pysyvä linkki | 5 kommenttia »
Share

Tasa-arvon nimissä


Uusi Suomi kertoo: “Ruotuväki-lehti on tehnyt lukiolaistytöille kyselyn siitä, aikovatko he mennä armeijaan ja mitkä asiat ovat vaikuttaneet päätökseen. Vastanneista 76 prosenttia ei aikonut suorittaa asepalvelusta.

Lukiolaistytöt valitsivat kyselyssä korkeintaan kolme perustetta päätökselleen.

  • Lähes neljä kymmenestä, 39 prosenttia katsoi intin vievän liikaa aikaa.
  • Lähes yhtä moni eli 38 prosenttia valitsi vastausvaihtoehdon “Armeijasta ei ole minulle hyötyä“.
  • Kolmannes (33%) suunnitteli sivuuttavansa asepalveluksen, koska se ei ole heille pakollista.
Armeijan käymistä suunnittelevista nuorista naisista se olisi taasen monelle ”kiinnostava kokemus”, ilmeni vastauksista.”

Pitäisikö naisten suorittaa intti ja miksi? Lukioikäisistä pojista vastaava prosentti voisi aivan perustellusti vastata kahteen ensimmäiseen kysymykseen samalla tavalla. Pitäisikö miesten suorittaa intti ja miksi?

Sillanpään marssilaulu, erityisesti sen esittäminen on kiellettävä tasa-arvon nimissä.

Pysyvä linkki | 4 kommenttia »
Share

Moi Pöljä!


SDP on ohittanut keskustan ja noussut toiseksi suosituimmaksi puolueeksi. Taloustutkimuksen YLE uutisille tekemän puoluekannatusmittauksen mukaan sosiaalidemokraatteja kannattaa nyt 22,5 prosenttia vastaajista. Tämä on noin prosenttiyksikön enemmän kuin tammikuussa tehdyssä tutkimuksessa. Tuolloin SDP:n kannattajaksi ilmoittautui 21,6 prosenttia vastaajista.

Kaikki muutokset puolueiden kannatuksessa mahtuvat tutkimuksen tilastolliseen virhemarginaalin, joka on noin 1,6 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Pysyvä linkki | 4 kommenttia »
Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti